Kezdőlap > Szabadidős sportoló

Szabadidős sportoló

A triatlon nem csak egy sport
a triatlon egy életforma!

Szabadidős sportoló

 
Szabadidős sportoló: A versenyrendszeren kívüli futamokon versenyenként az adott versenyre szóló nevezéssel rendelkező sportoló.

Szabadidő sportoló nevezése egy a programban szereplő esemény feltétele, hogy nem rendelkezik UP, Elit, Paratriatlon, vagy Amatőr versenyengedéllyel.

Az ebben a kategóriában induló sportoló a Magyar Triatlon országos bajnokságain, illetve ranglistáin nem értékelhető.

A 18. életévét még be nem töltött szabadidős sportoló, kizárólag szülői hozzájárulással nevezhet és nyilatkozhat. 

Hosszú távú triatlon versenyre való nevezés feltétele a 18. életév betöltése és sportorvosi  igazolással való rendelkezés. 

Közép távú triatlon versenyre való nevezés feltétele a 18. életév betöltése és nyilatkozat a megfelelő egészségügyi állapotról.

Rövid távú triatlon versenyre való nevezés feltétele a 18. életév betöltése és nyilatkozat a megfelelő egészségügyi állapotról.

Sprint távú triatlon versenyre való nevezés feltétele a 16. életév betöltése szülői hozzájárulás és nyilatkozat a megfelelő egészségügyi állapotról.

A regisztráció díjmentes. A szabadidő sportoló sportorvosi, vagy háziorvosi igazolás nélküli indulás esetén, csak saját felelősségére vehet részt a futamokon, amelyről a verseny napján a rajtszám átvételekor nyilatkozik, továbbá nyilatkozik arról is, hogy az Magyar Triatlon Versenyszabályzatát megismerte, és az abban foglaltakat magára nézve kötelezőnek ismeri el.

Lépd át a lehetetlent

Gyere! Várunk!

Kiemelt támogatóink

podcast

Triatlon. A sport, ami nem a rajtvonalnál kezdődik és nem a célvonalnál ér véget!​

A Magyar Triatlon Szövetség a sportág 50. évfordulójának alkalmából hívta életre a triatlon népszerűsítését kitűző műsort ráadásul a magyar triatlonnak is emlékezetes az évforduló, idén 40 éves. A Lépd át a lehetetlent! podcast műsor házigazdája, Péter Attila, a magyar triatlon hangja, aki sportág jeles képviselőivel beszélget –  olyanokkal, akiket egytől egyig megfertőzött a triatlon láz.